Prihlásenie
Nemáte ešte vytvorený účet?
Zabudnuté heslo?
Žiaden problém
Na Váš email boli zaslané inštrukcie na zmenu hesla.
Zabudnuté heslo?
Žiaden problém
Nové heslo bolo úspešne uložené.
Máte už vytvorený účet?
Nové podmienky
využívania portálu Don Appetitp
V súvislosti so zmenou legislatívy týkajúcej sa ochrany osobných údajov s účinnosťou od 25.05.2018 pristúpila Up Slovensko, prevádzkovateľ portálu Don Appetit, k celkovej zmene zmluvnej dokumentácie v rámci poskytovaných služieb produktu Don Appetit. Naša zmluvná dokumentácia teraz zodpovedá nielen aktuálnym potrebám zaistenia bezpečnosti a ochrany osobných údajov našich zákazníkov a užívateľov v rámci nariadenia GDPR, ale aj novým službám, ktoré svojim zákazníkom a obchodným partnerom už ponúkame alebo v blízkej dobe ponúkať začneme.
Oboznámte sa s týmito novými podmienkami.
Váš tím Don Appetit
Máte už vytvorený účet?
Improvizácia je prejav bez patričnej prípravy, a takto je nevyhnutné pristupovať k práci v kuchyni či reštauračnom zariadení.
• • •
Netreba tu veľa riešiť, len sa k problému správne postaviť. Takto by som videla aj message môjho dnešného príspevku.
V mojom živote sú neštandardné situácie na dennom poriadku. Netýka sa to len práce v gastronómii, je to súčasťou mojej osoby. Vtedy nastupuje moja STARŠIA SESTRA – IMPROVIZÁCIA.
Toto prostredie a úloha blogera je pre mňa novinka. Bežne sú okolo mňa horáky, chladničky, nože, ohne, servírovacie stoly... Teda môžem smelo vyhlásiť, že okrem množstva ľudí, čo je podstata fungujúceho podniku a na čo som zvyknutá, sa cítim v neistote, a teda mi nezostáva nič iné ako IMPROVIZÁCIA.
Paradoxne pri tých ostrých nožoch, horákoch a plameňoch sa cítim vo väčšej pohode ako teraz, keď chcem niečo zmysluplné, a nebodaj aj humorné, napísať a vám to sprostredkovať.
Ak konečne v gastre docielite stav, že veci sú nastavené a začínajú fungovať podľa predstáv, tak sa to zrúti a rozpadne a musíte začať úplne inak a odznova a rýchlo... napríklad:
Všetkým, ktorí sa dali cestou rehole akou gastronómia je, je nad slnko jasnejšie, že ľudia dneška nevedia existovať bez hamburgera a filetu lososa. (Na to, že vysoko kvalitnú čerstvú pražmu nechajú „sedieť v kúte”, sme si už zvykli.)
Dnes je v ponuke burger a my sme pripravení ako ešte nikdy. Počet porcií sme prichystali s 20% navýšením ako minule. Sme v kľude, len poďte na obed. Zdesenie prichádza už o 12:00, keď sa všetky burgre minuli... Lenže my ľudia z kuchyne vieme IMPROVIZOVAŤ.
12,30 sú zas všetci zákazníci vybavení k sýtosti a spokojnosti.
(Improvizačnú paniku, ktorá ovládla kuchyňu, si predstaviť radšej nechcete... a to, ako sme vyčarovali ďalšie porcie hamburgerov, si s dovolením, necháme pre seba. Ovládame totiž umenie IMPROVIZOVAŤ.)
Autor blogu: Zuzana Sabolová
Autor fotografií: Zuzana Sabolová